Witloof in de supermarkt

Een blik op de Lekker van bij ons agenda van 2025

Nieuws

|

10 Januari 2025

Ook in 2025 zal lokale voeding aan belang winnen bij de consument. Lekker van bij Ons heeft een mooi programma opgemaakt met enkele vaste waarden en een aantal nieuwe acties en campagnes. Hieronder een overzicht van wat 2025 te bieden heeft. Doe er je voordeel mee en profiteer mee van de communicatie die we organiseren.

Via de nieuwspagina en/of via onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte.

Wat staat er op de culinaire agenda?

Op 11 en 12 januari trapten we het jaar af met het nationaal weekend van de stoverij. Dit staat nog op het programma*:

Januari:
  • Week van het konijn: 24-31 januari
Februari:
  • Week van het witloof: 1-7 februari
  • Groente- en Fruitambassadeur 2025: inschrijvingen open vanaf 17 februari
Maart:
  • Vissen van het lenteseizoen: hondshaai, rog, rode poon
  • Groenten van het lenteseizoen: kropsla, asperges, aubergine
Juni:
  • Week van de kalfsfricassee: 2-8 juni
  • Bioweek: 7-15 juni
  • Vissen van het zomerseizoen: pladijs, schelvis, schartong
  • Groenten van het zomerseizoen: coeur de boeuf tomaat, venkel, broccoli
September:
  • Vissen van het herfstseizoen: pijlinktvis, griet, zeetong
  • Groenten van het herfstseizoen: champignons, pastinaak, prei
  • Week van het Gehakt: 8-14 september
Oktober:
  • Wereldeidag: 10 oktober
  • Week van de steak-friet: 3-10 oktober
December:
  • Vissen van het winterseizoen: sint-jakobsschelpen, zeekat, zeeduivel
  • Groenten van het winterseizoen: spruitjes, witloof, savooikool
Doorheen het jaar:
  • Vis van het jaar: afhankelijk van de aanvoer van de vis
  • Bio-mediacampagne in het voorjaar en in het najaar
  • Do the check - tv-campagne voor groenten- en fruit (mei-juni en september)
  • Potatoes, prepare to be surprised: aardappelcampagne (najaar)
  • Nieuwe mediacampagne: kaas (najaar)
  • Be Beer: biercampagne (najaar)
Kaaswinkel

*Het programma kan onderhevig zijn aan veranderingen.