Weekend van het stoofvlees: 11 en 12 januari 2025
Actie
|09 December 2024
Stoofvlees met rundvlees van bij ons, dé Belgische klassieker! Tijdens het weekend van 11 en 12 januari 2025 brengen we deze topper onder de aandacht.
Stoofvlees mag absoluut niet ontbreken op het lijstje van Vlaamse culinaire klassiekers. Rundvlees van bij ons met frietjes en daarbij een frisse salade of gegrilde groenten. Daar heb je altijd goesting in.
Hieronder enkele tips voor je klanten om stoofvlees perfect klaar te maken:
- Ga voor rundvlees waar nog een beetje vet aan zit. Dit geeft veel meer smaak en wordt ook malser.
- De belangrijkste kruiden voor stoofvlees zijn peper, zout, tijm en laurier.
- Naast de kruiding is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen zoet en zuur. De zoete smaak creëer je met stroop, bruine suiker of peperkoek, de scherpere toets door een boterham met mosterd of een beetje azijn toe te voegen.
- Gebruik in je stoofvlees een bruin bier dat niet te bitter smaakt zoals Petrus Oud Bruin, Liefmans Goudenband of donkere Leffe. Ook een fruitig bier (zoals Rodenbach) kan perfect.
- Stoofvlees moet lang pruttelen, maar zeker niet koken.
- Stoofvlees is een dag later nog lekkerder. Schep eerst de stukjes vlees uit de pot. Warm de saus op en voeg pas op het einde het vlees toe. Zo gaart het vlees niet te ver.
Kies je voor rundvlees van bij ons, dan trek je de lokale kaart: je klant is steeds vaker op zoek naar producten van Belgische oorsprong, omwille van de smaak, kwaliteit en veiligheid, de beperkte voedselkilometers én het ondersteunen van de lokale economie. Je klant zal dit dus zeker weten te appreciëren!