Groente van de maand mei: aubergine
Product in de kijker
|01 April 2022
Kleur op je bord met aubergine
De aubergine is in het land en dat betekent kleur op het bord. Deze veelzijdige groente heeft een vrij neutrale smaak, waardoor jouw klant er eindeloos mee kan variëren: geroosterd, gestoofd, verwerkt in een ovenschotel, opgevuld… Aubergine leent zich ook perfect in mediterrane gerechten en bij tal van kruiden en andere groenten.
Bij aankoop moeten aubergines een gladde, donkerpaarse schil hebben en frisgroene kroonbladeren. Veert de vrucht terug een lichte vingerdruk en heeft ze een mattere glans, dan is de aubergine rijp.
Kooktip
Aubergines hebben een sponsachtige structuur en slorpen veel vet op bij het bakken. Raad je klant daarom aan om de vrucht voor het bakken te bestrooien met zout, te laten inwerken en af te spoelen met koud water. Daarna knijp je de aubergine uit en dep je ze droog.
Recepteninspiratie voor je klant
Ontdek verrassende recepten met aubergine zoals een pittige aubergine-paprikadip, gevulde aubergine met couscous, wortel, peer en pompoen of de klassieker moussaka.
Opportuniteit voor jouw zaak
Wist je dat VLAM de groente van de maand in de kijker zet bij jouw klanten? Dat doen we het jaarrond op het populaire kookplatform Lekker van bij ons. Ook Jeroen Meus maakt er iedere maand lekkere bereidingen mee in Dagelijkse Kost.
Een mooie opportuniteit voor jouw zaak dus om de groente van de maand in de spotlights te zetten in jouw winkel!